Mindenki születik valamire

Élethivatás

Élethivatás

Túl az utálaton: 9 tipp, hogy jobban induljon a hétfőd

2019. január 06. - Élethivatás

A hétfő a hét legutáltabb napja, kevesek indulnak el ilyenkor dallal a lelkükben munkába. Még akkor is nehéz a belerázódni a munkába a hétvége után, ha egyébként igazán szereted azt, amit csinálsz. Íme 9 apró trükk, mellyel elviselhetővé teheted a hétfőket, s így azok lehetnek, amik valójában: a heti új kezdet lehetősége.

monday.jpg

1. Kelj fel időben és adj időt magadnak a kényelmes felkészülésre. Mert ugye nem mindegy, hogyan indul a heted. Rohanva, kapkodva, idegesen, vagy nyugodtan, rendszerezve fejedben a heti terveidet.

morning-2264051_1280.jpg

2. Tölts egy kis időt kedves tevékenységeddel. Az előző pontból következik. Lassan melegszel be? Kortyold kényelmesen a kávédat, és olvasd 20 percig aktuális könyvedet.

3. Reggelizz. Éhgyomorral, egy kávét legurítva nem szabad munkába menned, hiszen ha még stresszelsz is, pár év alatt a gyomorbetegségek tankönyvi esete lehetsz. A lelked mellett a testednek is add meg, ami neki jár. A tartalmas és egészséges reggeli energetizál és jókedvre derít.

breakfast.jpg

4. Nemkülönben a zenehallgatás. Tedd be kedvenc számaidat Youtube-ról, vagy Spotify tracklistedről. A zene gyógyítja a hétfő reggeli búskomorságot és mennyivel kellemesebb, ha nem az kattog a fejedben, hogy mennyire utálod ezt a napot, hanem kedves dalod refrénje.

5. Ne nézd meg hétvégén aktuális sorozatod összes részét, hanem hagyj meg pár részt hétfő estére. Igazi lazítást jelent majd a hét első munkanapja után.

6. Nyújtsd el a hétvégét. Ha mégis megnézted, vagy inkább szocializálódnál, beszélj meg estére egy baráti sörözést, vagy egy vacsit barátnőiddel, vagy munka utáni shoppingolást, esetleg társasjátékozást. A lényeg, hogy valami olyat tervezz, ami egy kicsit még a hétvége érzésével tölt el.

valtozas.jpg

7. Csinálj valami mást. Legyen a hétfő minden héten a fordulópont. Válts háttérképet a számítógépeden és a telefonodon. Vedd fel az új ruhádat, vagy eddig nem próbált módon kombináld a darabjaidat. Ebédelj vagy vacsorázz új helyen, kóstolj új ízeket. Kezdj új könyvbe. Mindegy is, hogy mit választasz, csak hétfőnként valami új jöjjön az életedbe, ezért van miért várni a napot.

8. Tervezd meg a heti munkádat. Készíts ütemtervet és állítsd fel azokat a célokat, melyeket mindenképp el akarsz érni a héten. Ez motivációt ad és már hétfőn begyújtja a rakétáidat.

9. Tervezd meg a következő hétvégédet. Nézz ki egy programot, amire hétvégén elmész a pároddal vagy barátokkal. Ha utazós vagy, jelölj ki egy úti célt, amit hétvégén meglátogatsz. Ha nem láttad egy barátodat, vagy rokonodat, itt az ideje, hogy megbeszélj vele egy találkát hétvégén.

Horváth Péter karrier coach - Élethivatás Coaching

A képek forrása: pinterest.com és pixabay.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://elethivatas.blog.hu/api/trackback/id/tr5314542688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása